CINEMA
Especials 25/01/2012

Les reaccions de les estrelles, després de les nominacions als Oscars

Bard Pitt regala "'pancakes' per a tots" i Scorsese destaca "el repte de treballar a 'La invención de Hugo' amb 3D, HD i Sacha Baron Cohen"

Ara
3 min
Brad Pitt a 'El árbol de la vida'

BarcelonaL'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques va anunciar dimarts passat els nominats als Oscars 2012. Aquestes són algunes de les reaccions dels principals candidats de la gala que se celebrarà el 26 de febrer.

Viola Davis, nominada a millor actriu per Criadas y señoras: "És un honor estar nominada per segona vegada. Per mi és un èxit personal i un triomf per a la dona i sobretot per a les dones. Estic molt contenta que la pel·lícula hagi estat reconeguda, va ser un treball d'amor des del moment en què va començar. És gratificant veure l'impacte que està tenint".

Meryl Streep, nominada a millor actriu per La dama de hierro: "És un honor estar acompanyada d'artistes tan bons, i estic profundament commoguda per la generositat dels meus companys en donar-me aquest reconeixement".

Brad Pitt, nominat a millor actor per Moneyball: Rompiendo las reglas: "Aquest és un honor extraordinari. Estic marejat per l'alegria... i la cafeïna. Tenint en compte que les dues pel·lícules, Moneyball i El árbol de la vida, gairebé no han arribat a la gran pantalla, això és especialment dolç. I m'agradaria agrair a tots els artesans que van donar el millor de cada pel·lícula. Les meves felicitacions per a tots els candidats... Pancakes per a tots".

Michelle Williams, millor actriu a My Week with Marilyn: "Estic molt agraïda que l'Acadèmia reconegui la meva feina. Un treball que només ha estat possible gràcies al suport del nostre director Simon Curtis, a la companyia d'un grup increïble d'actors –una felicitació especial a Kenneth Branagh– i a l'intrèpid Harvey Weinstein. Aquest paper ha estat el desafiament i un privilegi. M'agradaria pensar que el reconeixement de l'Acadèmia cap a la nostra pel·lícula és un testament al llegat de Marilyn".

Glenn Close, nominada a millor actriu per Albert Nobbs: "Estic molt contenta de Janet, estic molt contenta pel nostre cabell i per l'incomparable equip de maquillatge. Aquesta és la meva sisena nominació, però sento com si fos la primera. Bravo equip Nobbs!"

Steven Spielberg, nominat per Criadas y señoras i War horse. Caballo de batalla: "Estic molt content amb les nostres múltiples nominacions per Criadas y señoras i War horse. És la primera vegada que he tingut dues nominacions a Millor Fotografia en el mateix any. Una nominació és un gran honor. Dues és humiliant, però molt emocionant. Es tracta d'un homenatge a tots aquells que es van unir a Stacey Snider i al nostre equip de DreamWorks Studios per desenvolupar i fer que aquestes dues pel·lícules amb històries que sentíem passionals i que havíem de fer".

Martin Scorsese, nominat a millor director per La invención de Hugo: "És un gran honor haver estat nominat per l'Acadèmia pel meu treball sobre Hugo. Cada imatge és un repte, i aquest –on jo estava treballant amb el 3D, HD i amb Sacha Baron Cohen per primera vegada– no és una excepció. És un sentiment meravellós saber que he estat reconegut per la gent de la indústria. Felicito als meus companys nominats. És una llista impressionant, i estic en bona companyia".

Michel Hazanavicius, nominat a millor director per The Artist. "És un gran honor rebre aquesta nominació. El rodatge de The Artist a Los Angeles va ser un somni fet realitat, i rebre aquest reconeixement avui va molt més enllà del que qualsevol de nosaltres podria haver imaginat. No podria haver fet aquesta pel·lícula sense el conjunt increïble d'actors i de l'excepcional equip. El cor i l'ànima s'aboca en aquest projecte".

Alexander Payne, millor director, millor guió adaptat i nominat a millor fotografia per Los descendientes. "No es pot negar que les candidatures als Oscars per la pel·lícula són molt interessants, si més no per l'alegria que donen a tots els que van treballar per dur a terme la pel·lícula. Estic especialment feliç pel reconeixement del meu editor durant molt de temps, Kevin Tent. Realment s'ho mereix".

Bill Pohl, nominat a millor fotografia per El árbol de la vida: "El árbol de la vida

stats