Especials 18/06/2012

Els premis Ovidi a la música en valencià retran homenatge a la trajectòria d'Al Tall

La gala de la setena edició dels premis que atorga el Col·lectiu Ovidi Montllor serà el proper dia 28. Més d'una vintena de grups opten al guardó en les diferents categories

Salvador Almenar
2 min

ValènciaL'aparició de nous grups de música en valencià, la consolidació de molts altres i la creació de nous segells discogràfics i empreses de management, confirmen el bon moment que viu la música en llengua pròpia. I per celebrar-ho tots plegats, el proper dia 28 tindrà lloc a la Societat Coral El Micalet la setena edició dels Premis Ovidi a la música en valencià, que reconeixen els millors treballs discogràfics del darrer any.

Aquests guardons estan promoguts pel Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià i constitueixen el més important reconeixement que pot rebre una de les moltíssimes ofertes que omplen el panorama musical en valencià. La creativitats dels grups i la qualitat de les seves creacions són els principals arguments per parlar d'un moment dolç de la música en català al País Valencià. I tot i que molts dels artistes valencians triomfen fora de les nostres fronteres, les institucions i la Radiotelevisió Valenciana continuen donant l'esquena a aquestes propostes musicals, segons denuncien els propis artistes.

Amb tot, el Col·lectiu Ovidi Montllor ha decidit guardonar aquest any per la seva indiscutible aportació a la música en valencià a l'històric grup de folk Al Tall. Aquest guardó a la trajectòria artística vol premiar el treball tan important de recuperació de la tradició musical valenciana que durant més de 30 anys han realitzat.

Altra mostra del bon moment de la música en valencià és que són més d'una vintena de grups els que opten a aconseguir un dels guardons que s'atorguen. En la categoria del Millor disc de cançó opten al premi Andreu Valor, per A l'ombra de l'obscuritat; Joan Amèric, per Directament; Feliu Ventura, pel disc Música i lletra; i Sergi Contrí, pel treball Dies de fira i flors. Feliu Ventura també és candidat al premi Millor lletra per la cançó Històries d'un sofà. També són finalistes en aquesta categoria Verdcel, per La boira i la sénia; Senior i el Cor Brutal, per El bon any; i Arthur Caravan, per Himne a l'alegria.

La Millor cançó haurà d'estar escollida pel jurat dels premis entre De la mar, de Miquel Gil; Balada d'indis i comboixos, d'Arthur Caravan; La sort adormida, de Senior i el Cor Brutal; i La boira i la sénia, que repetix nominació, de Verdcel. Altres categories premiaran els treballs al Millor disc folk, pop, rock, electrònica i hip hop, la millor maqueta i els millors arranjaments i producció.

Aquest any el festival Barnasants també estarà present als Premis Ovidi. El seu promotor, Pere Camps, lliurarà el premi del festival barceloní al cantant valencià Joan Amèric.

stats