Especials 29/03/2012

El PP manté el ple en unes Corts valencianes en 'serveis mínims'

Esquerra Unida del País Valencià ha secundat la vaga, mentre que representants de PSPV i Compromís han acudit a l'hemicicle per preguntar al president

Salvador Almenar
2 min

ValènciaMalgrat la petició d'Esquerra Unida d'avançar la convocatòria del ple d'avui del Parlament valencià –a la qual havien donat suport Compromís i PSPV–, la majoria del PP en la mesa de les Corts va rebutjar modificar el calendari de la sessió de control al president prevista per avui. Així doncs, des de les 10 del matí el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, s'enfronta a les preguntes del seu partit, fonamentalment, que és l'únic que ha acudit a la cambra amb normalitat.

La bancada de l'oposició, però, presenta un aspecte poc habitual. Dels 44 diputats que sumen entre els tres grups parlamentaris, només set entre PSPV i Compromís han acudit aquest matí. Esquerra Unida del País Valencià és l'únic grup parlamentari que ha secundat la vaga i cap dels seus diputats ha acudit per fer les preguntes previstes al president. Per la seva banda, els socialistes valencians han compaginat el ple amb el suport a la vaga i, igual que faran aquesta tarda en la manifestació, una representació del PSPV ha anat a les Corts. Concretament, els seus dos membres de la mesa, el portaveu, Jorge Alarte, i els tres portaveus adjunts. Compromís també ha decidit fer "serveis mínims", i per això, el seu portaveu, Enric Morera, sí que ha assistit a la sessió de control per formular les seves preguntes al president Fabra.

El president del govern valencià ha aprofitat el seu torn de paraula a les Corts per defensar la reforma laboral aprovada per l'executiu de Rajoy. En aquest sentit, ha dit que la vaga "no canviarà la nostra determinació de seguir treballant pels interessos dels ciutadans", alhora que ha assegurat que si hagués pogut, la reforma laboral "l'hauria fet abans". Fabra ha criticat la convocatòria d'atur general d'avui i ha assenyalat que per sortir de la situació econòmica actual fa falta "treballar més, moltíssim més, i no fer vagues polítiques".

stats