Especials 23/05/2012

Pacte fiscal al Parlament, eleccions a Egipte i Purito se la juga: el dia que ens espera en 6 previsions

La sessió de control parlamentari, l'endemà de la reunió PSC-UDC sobre el nou finançament, té molts números de ser gairebé monogràfica. A Egipte, eleccions històriques post-Mubàrak

Ara
2 min
FEBRE ELECTORAL Discussió sobre assumptes polítics al Caire davant d'un mural antirègim. Hosni Mubàrak i el mariscal Tantaui hi comparteixen cara.

Barcelona1. Ple al Parlament, pacte fiscal sobre la taula. El plat fort del ple d'avui serà la sessió de control als consellers i el president de la Generalitat, Artur Mas, just l'endemà de la reunió entre el primer secretari del PSC, Pere Navarro, i el líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, per acostar posicions sobre el pacte fiscal. Per tant, el nou model de finançament centrarà bona part de les preguntes.

2. Cimera a Brussel·les, eurobons en joc. Els líders europeus es reuneixen avui a Brussel·les per preparar la cimera del creixement del proper mes de juny. El nou president de França, François Hollande, rellançarà la proposta dels eurobons, que segueix sense convèncer la cancellera alemanya, Angela Merkel.

3. Eleccions històriques a Egipte. Els egipcis voten avui i demà en la primera volta de les primeres eleccions presidencials democràtiques de la història del país. Hi ha quatre candidats favorits en uns comicis polaritzats: d'una banda, dos alts càrrecs de l'antic règim de Mubàrak; de l'altra, dos islamistes es disputen el viratge religiós del país.

4. Drets humans, país per país. Amnistia Internacional presenta avui l'informe anual 2012, estudi detallat de la situació dels drets humans en 155 països. L'informe reflecteix la tasca de l'organització per combatre els abusos contra els drets humans a tot el món i estableix l'agenda del treball per als pròxims dotze mesos.

5. Purito se la juga i recorda. Dia clau per a Joaquim 'Purito' Rodríguez, que va líder el Giro. Avui fa un any de la mort del ciclista català Xavi Tondo, i el seu excompany Purito intentarà fer-li un homenatge en la gran etapa muntanyosa d'aquest Giro d'Itàlia, acabada a Cortina d'Ampezzo, i amb tres grans ports encadenats als darrers quilòmetres.

6. Contra la pobresa, Marató. TV3 i Catalunya Ràdio presenten avui 'La Marató per la pobresa', que diumenge servirà per recollir fons per a les entitats que lluiten contra la pobresa i l'exclusió social. Els presentadors del programa, Antoni Bassas, Agnès Marquès i Sílvia Cóppulo; el director, Lluís Bernabé, i els màxims responsables dels mitjans públics catalans donaran tots els detalls sobre el programa.

stats