HEGEMONIA POLÍTICA
Especials 10/04/2012

Per què sempre guanya el PP al País Valencià?

La sòlida majoria popular a les institucions valencianes no respon a una adhesió ideològica plena ni una simpatia social hegemònica

Jordi Muñoz
1 min
EL DUET DE LA VICTÒRIA DEL 22-M
 Rita Barberá i Francisco Camps van guanyar les eleccions a l'Ajuntament de València i a la Generalitat el 22 de maig per una àmplia majoria. Tot i això, Camps va tenir menys vots i Barberá va veure com Compromís entrava al consistori.

BarcelonaEl País Valencià, un territori on històricament hi havien predominat les esquerres, s'ha convertit, des de fa temps, en un feu aparentment inexpugnable del PP. Fa pocs mesos, en un context de crisi, va revalidar la seva còmoda majoria absoluta, immune a un context complicat per a qualsevol govern i amb greus casos de corrupció que els sobrevolaven. Igualment, les enquestes apunten a què la simpatia que tenen els valencians respecte el PP tan sols és cinc punts inferiors a la que senten pel PSPV, el que no justifica la distància electoral.

Com és possible, per tant, l'hegemonia política del PP? Què explica aquest profund canvi d'alineaments electorals en un territori que mai no havia sigut un feu de la dreta?

Podeu llegir l'anàlisi sencer a l'ARA PREMIUM.

stats