Especials 13/03/2013

Europa és el continent amb més representació al conclave, però només concentra un 24% dels catòlics al món

L'Amèrica Llatina té una representació del 17% al conclave, quan, en canvi, és el territori que concentra més catòlics, segons indica la institució nord-americana Pew Research Center

Ara
1 min
Gràfic que indica la proporció de catòlics per regió i la representació per cardenals al conclave / Pew Research Center

Barcelona La procedència dels cardenals és variada, però hi ha una desproporció pel que fa a la representació de la població catòlica per continents.

Segons un estudi del Pew Reserach Center, que ha calculat la distribució dels catòlics arreu del món, la proporció de catòlics més elevada es concentra a l'Americà Llatina i les zones del Carib (39%), mentre que el segon territori amb més catòlics és Europa (24%). En tercer lloc, trobem Àfrica (16%), seguits per la regió d'Àsia i Oceania (12%), Amèrica del Nord (8%) i Pròxim Orient (1%).

L'origen dels cardenals no està equilibrat si es té en compte el nombre de creients que hi ha a cada continent. Tal com indica el Catholic News Service, la meitat dels cardenals electors són europeus (52%), i només un 17% prové de l'Amèrica Llatina. De fet, el 24% dels cardenals són italians, quan Itàlia és un país que tan sols reuneix el 5% de la població catòlica.

stats