Grècia
Especials 23/05/2012

Papadimos admet que és possible la sortida de Grècia de l'euro

L'ex primer ministre defensa l'austeritat dictada per la UE i adverteix que és l'únic camí per als grecs si no volen veure's forçats a sortir de l'euro

Ara
1 min
El primer ministre grec, Lucas Papademos.

BarcelonaLukàs Papadimos, ex primer ministre de Grècia –des que la setmana passada es va formar un gabinet interí–, ha advertit que el risc de la sortida de Grècia de l'euro és "real" i ha alertat de les funestes conseqüències que aixó tindria per a les economies grega i europea en una entrevista al diari 'The Wall Street Journal'.

L'impacte total en els mercats d'una tornada a la dracma seria d'entre 500.000 i 1 bilió d'euros, tenint en compte l'impacte en les valoracions del mercat, el contagi a altres països i els danys a l'economia real, segosn estimacions citades per Papadimos. A més, la inflació a Grècia es dispararia entre un 30 i un 50%.

"Malgrat que és un escenari poc probable i no és desitjable ni per a Grècia ni per a altres països, no podem negar que els preparatius estan en marxa per contenir les possibles conseqüències d'una sortida de Grècia de la zona euro", assegura l'excap de govern i ex número dos del Banc Central Europeu (BCE) al rotatiu nord-americà, en la seva primera entrevista des que va deixar el càrrec.

Papadimos ha afirmat, a més, que tot dependrà de les eleccions del juny, en què es decidirà "si els grecs donen suport a l'aplicació continuada del programa econòmic" compromès amb els líders europeus.

stats