PARÍS
Especials 19/03/2011

Sarkozy anuncia una intervenció imminent a Líbia mentre avions francesos ja sobrevolen Bengasi

Sarkozy assegura que un grup d'avions francesos ja sobrevolen territori libi en una missió de reconeixement, però que en qualsevol moment hi ha avions de combat a punt per ataca si "Gaddafi no cessa en la repressió contra el seu poble"

Redacció
1 min
Caces de la US Air Force vistes a la base espanyola de Morón, a Sevilla / REUTERS

BarcelonaComença el compte enrere per frenar a Gaddafi. El president francès, Nicolas Sarkozy, ha anunciat que ja hi ha un grup d'avions que sobrevola territori libi dins una missió de reconeixement, però que si el líder libi "no cessa la repressió contra el seu poble" hi ha avions militars francesos a punt per atacar.

Tant França, com el Regne Unit i Canadà serien els primers en intervenir. Tot i això, Sarkozy encara no ha donat un termini fix per començar les accions militars. Semblaria doncs que encara dóna una ultimàtum a Gaddafi perquè no actuï contra el seu propi poble.

Durant la seva intervenció, el president francès ha volgut destacar en dues ocasions, que la coalició a favor del poble libi integra també els països àrabs.

Sarkozy ha apel·lat a la "consciència universal" per argumentar la necessitat d'una intervenció i ha defensat que no volen decidir "el futur del poble", perquè la intervenció tira endavant en nom de "la seva llibertat".

De moment ja se sap que hi haurà tres onades d'atacs. La primera seria la ja esmentada, tot i que Canadà necessitaria dos dies per preparar-se; la segona a mans dels Estats Units, i la tercera per part dels països àrabs.

El president francès ha comparegut just després de la reunió mantinguda avui a l'Elisi entre la coalició de 18 països, a més a més de la Lliga Àrab, l'ONU i la Unió Europea, disposats a tirar endavant la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU que va aprovar una zona d'exlusió aèria sobre Líbia dijous passat.

(Peu de foto rectificat amb l'aportació del lector que signa amb el nick 'pegaso')

stats