Especials 10/09/2012

Una moció al Parlament britànic lamenta que Catalunya no pugui decidir si vol ser independent

L'ha presentada el diputat Hywel Williams, del partit gal·lès Plaid Cymru, i sortirà publicada coincidint amb l'11 de Setembre

Ara
1 min
El diputat gal·les Hywel Williams en una imatge d'arxiu . MIREIA JULIÀ / ACN

BarcelonaUn diputat gal·lès, Hywel Williams, del partit Plaid Cymru, ha presentat aquest dilluns una moció al Parlament britànic que "expressa la preocupació que la Constitució espanyola actual no permet ni la independència d'una part del seu territori ni la celebració d'un referèndum que permetria al poble de Catalunya decidir democràticament sobre l'estatus constitucional de la seva nació".

La moció, que sortirà publicada al diari oficial del Parlament britànic coincidint amb l'11 de Setembre, "dóna la benvinguda als mitjans democràtics i pacífics que s'estan adoptant per promoure i dur a terme la independència de la seva nació".

El text quedarà publicat a l'espera de rebre suport de la resta de grups parlamentaris, tot i que no s'espera que hi hagi un debat.

"Aquesta cambra felicita tot el poble de Catalunya amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya", diu la moció del partit gal·lès, que assenyala que una "manifestació multitudinària a Barcelona en aquest dia especial es farà sota l'única consigna de "Catalunya, proper estat d'Europa".

stats