NATACIÓ
Especials 02/08/2012

Michael Phelps guanya el seu setzè or olímpic als 200 estils davant de Lochte

Ryan Lochte ha perdut dues medalles d'or en 30 minuts. Primer als 200 esquena i després als 200 estils

Toni Padilla
1 min
Michael Phelps, amb la medalla d'or aconseguida en els relleus 4x200 / MICHAEL DALDER / REUTERS

Barcelona20 medalles olímpiques, 16 de les quals d'or. Michael Phelps segueix fent història als Jocs de Londres després de superar els seus rivals a la final dels 200 estils. El nedador de Baltimore, però, ha acabat la cursa sense gaire eufòria, ja que no ha recuperat el rècord del món, tal com volia. S'ha quedat a dècimes.

Els 200 estils eren el darrer duel directe entre Michael Phelps i Ryan Lochte, i, amb el seu triomf, Phelps ha deixat tocat el nedador de Florida. Lochte ha encarat els 200 estils tot just 30 minuts després de perdre la final dels 200 esquena en els darrers 50 metres. Lochte ha dominat els primers 150 metres, però després del darrer viratge s'ha trobat amb la forta oposició del nord-americà Clary i el japonès Ilie. Al final, Lochte ha acabat tercer. Un bronze amb regust de derrota.

Als 200 estils, Lochte ha vist com Phelps marcava el ritme durant els 50 metres de papallona. Phelps els ha acabat per sota de temps de rècord del món, per davant del brasiler Pereira i l'hongarès Cseh. Als 50 metres d'esquena, Phelps ha seguit fort, i ha marcat 53.26, de nou per sota del rècord del món. La clau eren els 50 de braça, on Phelps havia de perdre espai, però el de Baltimore ha aguantat molt bé, arribant als 50 metres de crol amb una diferència gairebé impossible de salvar. Lochte ha acabat segon per davant de l'hongarès Cseh, que tanca uns jocs molt fluixos amb una medalla.

Per a Lochte ja són cinc medalles a Londres, però només dues d'or. Phelps, de la seva part, en porta quatre: dues d'or i dues de plata. I encara en pot guanyar als 100 braça i als 4x100 estils.

stats