Especials 10/12/2011

Píndoles de consells

El portal web ofereix recomanacions actualitzades en vídeo de la mà d'experts sobre aspectes claus del desenvolupament de fills i filles amb la finalitat de facilitar la tasca educativa a la família

Ara
2 min
L'esmorzar

BarcelonaL'esmorzar. Clau per començar bé el dia

El Dr. Paulino Castells explica les claus d'un bon esmorzar per garantir un rendiment òptim en els estudiants. Entre molts d'altres, un dels seus consells és agafar el costum d'esmorzar tota la família junta. El vídeo està acompanyat d'una taula amb una proposta de menú per als esmorzars de la setmana. L'espai també inclou un enllaç a la guia de l'alimentació saludable a l'etapa escolar. La informació complementària està dividida per edats i detalla els hàbits alimentaris primordials de cada cadascuna, els coneixements dietètics que cal reforçar en els fills i filles i propostes d'actituds a afavorir en l'entorn familiar com ara agafar el costum de col·laborar a l'hora de fer la llista de la compra o llegir junts les etiquetes dels productes i aprendre a entendre-la.

Descans. Fàbrica d'energia i rendiment

El Dr. Santiago Garcia Tornel remarca en aquest vídeo la necessitat de dormir les hores suficients perquè el cervell dels nens es desenvolupin correctament i siguin capaços d'absorbir tot el coneixement a què estaran exposats. El Dr. Garcia Tornel diferencia entre diversos tipus de cansament: el físic, el mental i l'emocional. En el vídeo també aprofundeix en les maneres que tenen de descansar, que no sempre comporten dormir.

Com a complement al vídeo es pot trobar informació ampliada sobre el descans, així com vincles a recursos i eines: consells de puericultura i convocatòries a tallers i xerrades per a pares i mares sobre els hàbits correctes de descans.

Consum. Responsabilitat per Nadal i sempre

El filòsof Francesc Torralba Roselló condueix aquesta píndola informativa sobre el consum. El vídeo s'emmarca en el context nadalenc però els consells que ofereix són atemporals. Una de les moltes recomanacions de Torralba és evitar l'excés de regals i educar els nens perquè valorin el que ja tenen.

Donada la proximitat de les dates nadalenques, la pàgina dirigeix a consells ampliats sobre com ser responsables en la compra de joguines pels fills. Els més petits de la casa també poden implicar-se en aquest aprenentatge amb el joc "Consumir a ritme de família", dirigit a nens de 6 a 12 anys, on l'Agència Catalana de Consum planteja situacions per reflexionar en família sobre la gestió del temps lliure amb un mínim pressupost.

stats