Publicitat
Publicitat

Òpera

El tenor diu sentir-se molt preocupat per la situació que travessen els teatres d'òpera

Plácido Domingo cantarà i dirigirà a València

El tenor Plácido Domingo ha anunciat avui que, després de tancar un període de quinze anys al capdavant de l'Òpera de Washington, estrenyerà la seva vinculació amb el Palau dels Arts Reina Sofia de València, on actuarà com a cantant i director la propera temporada

Segons ha avançat en una roda de premsa celebrada a l'auditori valencià, la propera temporada, a més d'unes actuacions que es coneixeran amb la resta de la programació, es farà "molt més càrrec" del Centre de Perfeccionament que porta el seu nom i estarà " involucrat "per ajudar" en tot el que pugui al Palau.

"He estat molt vinculat a aquest teatre des dels seus inicis, per l'entusiasme que han demostrat Zubin Mehta –director del Festival del Mediterrani- i Lorin Maazel –exdirector musical del Palau de les Arts– perquè comencés caminar i es convertís en un auditori d' èxit  pel qual ja han passat "els grans artistes" de l'escena lírica, ha assenyalat el músic. Segons ha reconegut, València li atrau "moltíssim", i especialment després de quinze anys al capdavant de l'Òpera de Washington.

"Estaré involucrat amb el Palau per a tot el que pugui ajudar", ha reiterat el tenor, que no descarta fins i tot acceptar algun càrrec de direcció. D'altra banda, Domingo ha lamentat la "preocupant" situació que viuen els teatres d'òpera a conseqüència de la crisi, i espera que se solucioni mitjançant l'entrada del patrocini privat, que en la seva opinió es podria incentivar mitjançant beneficis fiscals.

És un moment "difícil" en què tots els grans auditoris han hagut de retallar les seves produccions i "emplenar" amb concerts, però "això no pot seguir així", perquè "hi ha molta gent" que depèn d'aquest sector, ha advertit. Segons la seva opinió, el Palau dels Arts ha d'"adaptar-se al moment" frenant "l'ímpetu de l'inici", i confiar en l'ajuda econòmica de les institucions públiques i de les empreses privades, cosa que "s'està posant de moda".

Respecte d'això, la intendent de l'auditori valencià, Helga Schmidt, ha criticat al Ministeri de Cultura per la subvenció que atorga a aquest teatre. "No pretenem el mateix que Madrid o Barcelona, però sí una mica més" i d'acord amb la "importància" de la programació que desenvolupa el Palau de les Arts, ha dit.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT