Especials 31/05/2012

La policia escorcolla la conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana buscant informació sobre Gürtel

Aquesta diligència forma part de la investigació sobre les possibles irregularitats en l'adjudicació dels contractes del muntatge de l'expositor del País Valencià a Fitur

Efe
1 min
Lola Johnson, consellera de Turisme / ACN

ValènciaLa Policia ha efectuat durant tot el matí un registre en les dependències de la conselleria de Turisme de la Generalitat Valenciana per buscar arxius informàtics relacionats amb la contractació de l'empresa Orange Market. El jutge que investiga un presumpte finançament irregular del Partit Popular i una possible prevaricació del govern valencià en l'adjudicació de contractes de manera irregular a la trama Gürtel ha autoritzat el registre que ha sigut efectuat per membres de la Policia i tècnics del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

Segons han informat fonts del cas, la informació que tractaven de trobar a les oficines de la conselleria on s'ubica l'Agència Valenciana de Turisme era material informàtic relacionat amb la contractació de l'empresa Orange Market durant cinc anys seguits per al muntatge de l'expositor del País Valencià a Fitur. Aquesta diligència està relacionada amb la tercera de les peces que componen la causa, i que tracta d'aclarir si va existir irregularitat en l'esmentada contractació de la firma que gestionava Álvaro Pérez, el 'Bigotes'.

El govern valencià ha explicat que la Policia volia contrastar unes informacions molt concretes referides a la contractació d'Orange Market per a la fira Fitur de 2005. La mateixa consellera de Turisme, Lola Johnson, ha assenyalat que el jutge ha sol·licitat l'accés a "dos fitxers" molt concrets. Johnson ha afegit que "és normal" quan són informacions "molt complexes" que el jutge demani explicacions.

En aquest sentit, la titular de Turisme ha volgut destacar la col·laboració del govern valencià amb la justícia. "El jutge sol·licita informació i nosaltres la facilitem", ha afegit.

stats