PRIMAVERA VALENCIANA
Especials 28/02/2012

El portaveu de Compromís portarà la detenció de la seva filla a la Fiscalia de Menors

Enric Morera apunta a un assessor del PP de l'Ajuntament de València com un dels responsables d'haver filtrat a la premsa dades "confidencials" de la seva filla menor d'edat

Ara
2 min

ValènciaEl portaveu del grup Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat avui que demanarà a la Fiscalia de Menors que investigui la possible vulneració de drets de la seva filla de 17 anys, que va ser detinguda el cap de setmana passat acusada de fer pintades al mobiliari urbà. A més, reclamarà que s'investigui la filtració de dades "confidencials" que afecten una menor d'edat. Morera s'ha pronunciat així en roda de premsa, després que diversos mitjans de comunicació publiquessin ahir que la seva filla era una de les menors identificades per la Policia per les pintades de dissabte sobre les protestes dels estudiants, segons informa Efe.

El portaveu de Compromís ha reclamat que es depurin responsabilitats sobre qui van ordenar "la persecució" de la seva filla, i sobre aquells que han revelat dades "confidencials" d'una menor, entre els quals ha apuntat l'assessor del PP a l'Ajuntament de València Luis Salom. "Algú ha traspassat el límit que separa la vida política de la familiar", ha ressaltat Morera, que ha assegurat que hi ha una "campanya orquestrada" en la qual alguns han utilitzat "tècniques de règims poc democràtics" i estan "lesionant" drets de menors.

Demana explicacions a la policia

Morera ha considerat, així mateix, que els comandaments policials hauran de "donar explicacions", ja que "algunes fonts policials han posat a disposició de càrrecs del PP informació reservada", cosa que segons la seva opinió és "un delicte gravíssim", ja que es tracta de menors d'edat, i la vulneració de drets ha sigut "palmària". Ha insistit que hi ha hagut una "persecució" de la seva filla, ja que encara que estava en companyia de trenta menors la Policia va anar "directament" a per ella, la van pujar a un cotxe sola i li van fer un interrogatori en absència dels seus pares i d'un advocat, fet que en la seva opinió és "un autèntic delicte".

Segons Morera, quan la policia va posar a disposició dels pares aquests menors ho va fer "sense cap càrrec, sense cap atestat, sense cap prova", i ha defensat que els seus fills no són "delinqüents", com s'ha volgut traslladar, sinó en tot cas responsables d'una sanció administrativa. El dirigent de Compromís ha assegurat que preguntarà al ministre per aquesta qüestió i arribarà "fins al final", perquè "s'estan utilitzant arxius de menors per fer-ne un ús partidista".

Els comentaris del PP a Twitter, també a la Fiscalia

A més, ha anunciat que posarà en coneixement de la Fiscalia tots els comentaris que han fet a la xarxa social Twitter dirigents del PP sobre aquest assumpte, com els diputats Trinidad Miró o Antoni Peral, ja que, segons ell, també suposen una lesió dels drets d'una menor, i ha mostrat el seu desig que la Fiscalia obri una investigació.

stats