Especials 02/08/2012

Postes de sol màgiques

Set personalitats recorden per a l'ARA les seves postes de sol més especials

Cristina Mas
1 min
Molo Audace,  el moll del centre de Trieste, a Itàlia, és un bon escenari.

BarcelonaLes postes de sol són un espectacle diari, gratuït i universal, però no deixen d'atrapar-nos. Viatgers, científics i esportistes relaten a l'ARA on han viscut una posta inolvidable.

Benedetta Tagliabue (arquitecta) tria Montalcino, a Itàlia. Es tracta d'un paisatge de vinyes, en un racó de la Toscana Minore, la que s'escapa dels grans centres turístics. L'arquitecta la té gravada a la retina la posta de sol a la regió: "En qualsevol lloc, davant de petits turons i encara millor prop d'un petit llac, la quietud i el paisatge són impressionants".

Andoni Canela (fotògraf de natura) recorda una posta a Ilulissat, a Groenlàndia. Aquesta petita població, explica, està "per sobre del cercle polar àrtic, envoltada de glacials. Era mitjans de setembre i anava amb un amic israelià, preparat per veure una aurora boreal, amb una pizza i una ampolla de vi".

Podeu llegir aquestes experiències, així com les d'Albert Pedrol, Jorge Wagensberg, Kilian Jornet, Xavier Moret i Marc Serena a l'Ara Premium.

stats