CAIXABANK INFORMA

Premi Dona Empresària CaixaBank 2019

El guardó reconeix la trajectòria professional i el talent de les directives líders a Espanya

El premi Dona Empresària, que forma part del programa Wengage del Pla de Diversitat de CaixaBank, ha reunit les guanyadores territorials, dones del món empresarial amb una trajectòria de lideratge important, reconeguda en cadascun dels seus sectors. El guardó fomenta la diversitat i reflecteix el model de l’entitat de banca socialment responsable, compromesa amb l’entorn i amb vocació social, que contribueix al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat.

Compromís amb la diversitat

Segons l’informe ' Woman in Business 2019: cap a un avenç real', a Espanya el nombre de dones directives ha pujat fins al 30%, tres punts més respecte a l’any anterior, i supera la mitjana europea (28%). Tot i així, encara calen iniciatives que promoguin el valor de la diversitat i la igualtat d’oportunitats. En aquesta línia, CaixaBank –que compta amb un 40,1% de dones en posicions directives–, porta a terme una sèrie d’accions per impulsar el talent i el desenvolupament professional de les dones de l’entitat.

En l’entrega dels guardons, el conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, destacava l’alta qualitat de les candidatures presentades i insistia en “la necessitat d’impulsar aquest tipus d’iniciatives per augmentar la visibilitat i el reconeixement social de la dona empresària i el seu important paper en el món econòmic i social”. La tercera edició del Premi Dona Empresària s’ha consolidat a nivell nacional pel seu suport a la dona empresària i emprenedora.

En l’àmbit extern, l’entitat promou premis i conferències per fomentar la visibilitat de les dones en diverses àrees de responsabilitat –com el premi Dona Empresària CaixaBank o els premis WONNOW, en col·laboració amb Microsoft, a les millors estudiants en matèries STEM–, impulsa trobades a Espanya per conscienciar sobre el valor de la diversitat (un total de 70 el 2018) i ha celebrat onze jornades Diversity Talks a la xarxa internacional del banc.

IWEC Awards

La guanyadora nacional del premi Dona Empresària de CaixaBank serà una de les representants espanyoles en els IWEC Awards 2019, que se celebraran el 12 de novembre a Nova Delhi, dins de la 12a Conferència International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC). IWEC és una xarxa mundial de dones empresàries líders a tot el món, que cooperen de forma global amb l’objectiu d’ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial. Des de la primera edició d’aquests premis internacionals, el 2007 a Barcelona, s’ha celebrat en diverses ciutats com Nova York, Ciutat del Cap, Lima, Estocolm, Istanbul, Brussel·les, Seattle i Xangai. En l’edició anterior es va reconèixer la trajectòria de 48 dones de 20 països diferents, que dirigeixen empreses amb una facturació global superior als 1.700 milions de dòlars i ocupen més de 48.000 persones.

Les finalistes

Les guanyadores territorials del premi Dona Empresària són:

Arancha Manzanares Abásolo
Vicepresidenta executiva d’Ayesa Advance Technologies (Andalusia Occidental).

María Dolores Ciurana Boadas
Directora gerent de Faccsa (Andalusia Oriental i Múrcia).

Cristina Forner González
Presidenta del Consell d’Administració d’Unión Vitivinícola (Aragó i la Rioja).

María Antonia Llull Sánchez
Vicepresidenta d’Hipotels Hotels & Resorts (Balears).

Vanesa Martínez
CEO de Carinsa –Creaciones Aromáticas Industriales– (Barcelona).

María del Carmen Pérez de Lara
Vicepresidenta i consellera delegada de Grupo Pérez Moreno (Canàries).

Isabel Sánchez Serrano
Consellera delegada de Disfrimur (Castella-la Manxa i Extremadura).

Verónica Pascual
CEO d’ASTI Tech Group (Castella i Lleó i Astúries).

Anna Alzamora Planaguma
Gerent d’Alzamora Carton Packaging (Catalunya).

Ángela Pérez Pérez
CEO i presidenta del consell a’Administració d’Imegen (País Valencià).

Emma Lustres Gómez
Administradora i productora executiva de Vaca Films (Galícia).

Ana Victoria Ugidos Álvarez
Directora general de Btsa Biotecnologías Aplicadas (Madrid).

Laura Sandúa Escribano
Gerent d’Aceites Sandúa (Navarra).

Més continguts de

El + vist

El + comentat