eurocopa
Especials 21/06/2012

La Premier League aporta el doble de jugadors a l'Eurocopa que la Lliga espanyola

El campionat anglès és el torneig més representat a l'Euro de Polònia i Ucraïna, seguit de la Bundesliga alemanya. La LFP és tercera

Jordi Mestre
1 min

BarcelonaLa Premier League anglesa és el campionat que més jugadors aporta a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna. Els 74 futbolistes que militen a la primera divisió anglesa superen els 46 que aporta la Bundesliga alemanya i sumen més del doble dels 32 que juguen a la Lliga BBVA, tercera en el rànquing. A diferència dels campionats anglès i alemany, que tenen jugadors internacionals a les seves categories inferiors, la LFP només aporta futbolistes de Primera Divisió.

Els altres campionats amb més representació a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna són Itàlia, amb 30 jugadors, Rússia, amb 29, i Ucraïna, amb 28. La Ligue 1 francesa és setena, amb una aportació de 23 jugadors. Al campionat només hi ha dos futbolistes que militin fora d'Europa: són el davanter irlandès Robbie Keane, que juga als Los Angeles Galaxy, i el migcampista suec Christian Wilhelmsson, actualment a l'Al-Hilal de l'Aràbia Saudita.

stats