CAIXABANK INFORMA

Els Premis EmprenedorXXI obren convocatòria per impulsar les empreses més innovadores d’Espanya i Portugal

Els guanyadors dels premis, atorgats a Espanya per CaixaBank i el ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, poden obtenir una dotació econòmica i programes de formació internacional a Silicon Valley i la Universitat de Cambridge

CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, i el ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa, convoquen els Premis EmprenedorXXI, una iniciativa que té l’objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb un alt potencial de creixement. D'ençà que es van crear el 2007, aquests guardons s’han convertit en un reconeixement consolidat al territori i de referència per a start-ups d’Espanya i a partir de l’any 2018 també a Portugal.

4 de desembre

És la data final del termini perquè les empreses puguin presentar candidatura

Fins al 4 de desembre, els interessats a participar-hi tenen temps de presentar una candidatura a la pàgina web www.emprendedorXXI.es/ca. Els premis s’adrecen a empreses innovadores d’Espanya i Portugal amb menys de tres anys d’activitat.

En aquesta edició, es guardonaran les millors empreses dels sectors AgroFood (indústria agroalimentària), Health (salut), Sènior (serveis per a gent gran), Mobility (solucions de mobilitat), PropTech (serveis per al sector immobiliari) i Impact (projectes d’impacte social), que rebran una dotació econòmica de 15.000 euros.

D'ençà que es va crear el 2007, el programa ha invertit 5,2 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament per a emprenedors, que han beneficiat 360 empreses

Els guardons reben el suport de les divisions de CaixaBank especialitzades en cadascun d’aquests sectors: AgroBank (sector agrari i agroalimentari), CaixaBank Family Sènior (productes i serveis financers per a la tercera edat), CaixaBank Payments & Consumer (mitjans de pagament i finançament al consum) i MicroBank (banc social de CaixaBank).

A més, Enisa ofereix a tots els participants en aquests Premis la possibilitat d’accedir al seu finançament dirigit a l’emprenedoria innovadora, a través del préstec participatiu, mitjançant les diferents línies de finançament: Joves Emprenedors, Emprenedors i Creixement. L’any 2019 el pressupost, que ascendeix a un total de 98,5 milions d’euros, donarà cobertura a més de 600 projectes empresarials, cosa que suposarà una inversió induïda de 214,2 milions d’euros.

D’altra banda, es lliuraran un total de 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i illes), que rebran 5.000 euros.

Els guardons es lliuraran dins les jornades DayOne Innovation Summits, que reuniran els principals ‘players’ de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor

Viatges a Silicon Valley i Cambridge

A més del premi econòmic, els guanyadors de les dues categories (sectorial i territorial) i els finalistes de la categoria sectorial tindran accés a un programa d’acompanyament internacional que els portarà, en funció del seu perfil, a Silicon Valley, per participar en un programa organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o a la Universitat de Cambridge (Regne Unit), on s’imparteix un prestigiós curs internacional de creixement empresarial per a start-ups, Ignite Fast Track.

Així mateix, la convocatòria té el suport i la col·laboració d’entitats internacionals com l’Ambaixada d’Israel a Espanya o l’Agência Nacional de Inovação de Portugal, que mitjançant BFK Awards atorgarà un accèssit a la innovació a una start-up portuguesa.

12 anys de trajectòria: més de 5 milions en premis i prop de 7.000 participants

D'ençà que es van crear el 2007, CaixaBank i Enisa han invertit 5,2 milions d’euros en premis i accions d’acompanyament, de les quals s’han beneficiat 360 empreses. Durant la seva història, prop de 7.000 empreses de nova creació han participat en aquestes convocatòries i, cada any, més de 400 empresaris, inversors i representants d’entitats vinculades a l’emprenedoria hi han col·laborat com a integrants de diversos comitès i jurats.

Els Premis EmprenedorXXI es lliuraran en el marc de les jornades DayOne Innovation Summits, que reuniran en cada territori els principals players de l’ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor.

Aquestes trobades se celebraran durant el primer quadrimestre del 2020 a cadascuna de les comunitats autònomes d’Espanya i a Portugal i conjugaran tallers, masterclass, ponències i taules rodones, en les quals s’explicaran les noves tendències del sector i les peculiaritats de cada zona, i al mateix temps s’exposaran casos d’èxit.

El + vist

El + comentat