POLÍTICA
Especials 10/09/2012

Aplaudiments i càntics, les recomanacions de l'ANC per defugir provocacions

El protocol de l'Assemblea Nacional recomana ignorar els eventuals provocadors que pretenguin rebentar la manifestació

1 min

BarcelonaLa consigna és no reaccionar en cap cas a les provocacions –ni de propis ni d'aliens– perquè la manifestació transcorri amb absoluta normalitat i llançar així un missatge de maduresa política al món. En aquest principi es basa el protocol que els responsables de seguretat de l'ANC han difós entre els seus adherits per garantir el caràcter pacífic, cívic i democràtic de la manifestació independentista d'aquesta Diada Nacional. Malgrat que l'ANC assegura que no té cap constància que tinguin intenció d'infiltrar-se agents provocadors a la manifestació, ha preferit curar-se en salut i ha previst tot tipus d'escenaris i quina resposta caldria donar-hi en cada cas. Amb aplaudiments i càntics inclosos. "No tenim cap indici, però tampoc som ingenus", ha admès la dirigent de l'ANC Àngels Folch.

Així, segons ha explicat Folch aquest dilluns en el marc de la presentació de la crida a fer de la manifestació un clam pacífic, el protocol té dos punts: ignorar la provocació o bé aïllar el provocador.

Canalitzar la tensió

Però, i si l'eventual provocador no para ni davant la passivitat dels manifestants, i la tensió puja? L'ANC recomana canalitzar la tensió amb simples càntics o aplaudiments. D'aquesta forma, a més d'alliberar tensió, s'aconsegueix desconcertar el provocador. L'altra resposta passa per aïllar el provocador, deixar-lo sol, marginant-lo, per deixar clar que no aconseguirà cap resposta agitada. I, arribat el cas, el personal voluntari de seguretat alertarà els cossos de seguretat per tallar d'arrel qualsevol element distorsionador.

stats