Especials 14/09/2012

Montserrat Tura creu que la direcció del PSC es va equivocar en no anar a la manifestació de la Diada

"Tenen dret a decidir que no hi van, i tenen dret a equivocar-se", ha dit la diputada i exconsellera socialista a Catalunya Ràdio. Lamenta que s'hagi apartat el PSC del debat sobre el pacte fiscal. No descarta presentar-se a les primàries socialistes

Ara
1 min

BarcelonaLa diputada i exconsellera del PSC Montserrat Tura considera que la cúpula directiva dels socialistes catalans es va equivocar en no anar a la manifestació de la Diada. "Tenen dret a decidir que no hi van, i tenen dret a equivocar-se", ha dit Tura, que ha subratllat que ella va anar-hi "perquè en els grans moviments cívics i reivindicatius del país, mai hi he faltat".

En una entrevista aquest divendres a 'El matí de Catalunya Ràdio', Tura s'ha referit al debat intern encès a les files del PSC pel vot díscol d'Ernest Maragall en el ple del pacte fiscal, i ha assegurat que "hi ha vegades en què les llibertats i les conviccions estan per damunt de moltes altres coses". No obstant això, la diputada socialista ha lamentat que s'hagi apartat el PSC del debat sobre el concert econòmic. "Estic d'acord amb el pacte fiscal, i afirmo que el PSC va votar a favor de la part principal del text. Em sap molt de greu com ens han tractat", ha dit Tura, que ha volgut matisar la postura majoritària dels socialistes i ha assegurat que si en el debat sobre la clau de la caixa en comptes d'Hisenda "única" hi hagués posat "pròpia", el PSC "hi hauria estat d'acord". "La paraula 'única' anul·la la capacitat de l'administració local per recaptar determinats impostos", ha argumentat Tura, "i amb això no hi estem d'acord", ha conclòs.

L'exconsellera socialista ha afirmat que no descarta presentar-se a les primàries del PSC, sempre que siguin obertes a tothom.

stats