Síria
Especials 14/01/2012

Qatar està disposat a enviar tropes a Síria per aturar la repressió

L'emirat es converteix en el primer país àrab que proposa aquest pas. L'emir de Qatar ha suggerit aquesta possibilitat en una entrevista a la cadena nord-americana CBS

Beirut
1 min
L'emir de Qatar, Hamad bin Khalifa al-Thani / REUTERS

ReutersL'emir de Qatar ha suggerit aquest dissabte la possibilitat d'enviar tropes per aturar la repressió a Síria. Amb aquestes declaracions, en una entrevista a la cadena nord-americana CBS, Hamad bin Khalifa al-Thani s'ha convertit en el primer líder àrab que proposa aquest moviment.

Davant la pregunta sobre si estava a favor que les nacions àrabs intervinguin a Síria, al-Thani ha advertit que, quan es tracta d'una massacre, "algunes tropes haurien d'acudir a aturar-la". L'emir no ha detallat com es desenvoluparia una intervenció d'aquesta mena.

El primer ministre de Qatar, Hamad ibn Jaber al-Thani, encapçala el comitè per Síria de la Lliga Àrab i assegura que les matances no s'han aturat tot i la presència dels observadors àrabs, enviats el desembre passat per comprovar si les autoritats sirianes estan complint amb el pla de pau àrab.

Les Nacions Unides asseguren que més de 5.000 persones han mort des de l'inici de les protestes contra el règim de Baixar al-Assad, que van començar al març. Síria assegura que 2.000 membres de les seves forces armades han estat assassinats per "terroristes".

stats