França
Especials 22/04/2012

Quins suports tindrà François Hollande a la segona volta?

El Front d'Esquerra i els ecologistes ja han demanat el vot per a Hollande a la segona volta, i el centrista Bayrou s'espera que també ho faci

Marc Vidal
1 min
Candidat socialista a la presidència francesa, François Hollande / AFP

BarcelonaFrançois Hollande arribarà a la segona volta de les eleccions presidencials a França després d'una primera victòria sobre l'actual president, Nicolas Sarkozy, i tindrà per la ronda que es farà el 6 de maig el suport del Front d'Esquerra de Jean-Luc Mélenchon i dels verds d'Eva Jolie.

Mélenchon ha demanat al seu electorat (un 11,7% segons les primeres estimacions) que se situin darrera de François Hollande per vèncer Sarkozy i que "no demanin res a canvi".

També l'ecologista Eva Jolie, que no ha aconseguit ni molt menys els resultats que s'esperava, amb una estimació d'un 2% de vots, ha demanat el vot per a Hollande.

El centrista François Bayrou (8,5% de vots, segons els sondejos) encara no s'ha pronunciat clarament sobre la seva preferència per a la segona volta, tot i que a les últimes eleccions va donar suport finalment a l'aleshores candidata socialista, Ségolène Royal, i hi ha indicis que podria tornar a fer el mateix.

Pel que fa a l'ultradretà Front Nacional, el que té el paquet de vots més important encara per adjudicar –un 20%, segons les enquestes–, el seu fundador, Jean Marie Le Pen, ha dit que encara havia de pensar a qui donaria suport, però que "Sarkozy estava derrotat". La candidata del partit, Marine Le Pen, ha dit que explicarà quina és la seva posició de vot per a la segona volta, el 6 de maig.

stats