Especials 31/05/2012

Dos extreballadors de Canal 9 declaren pels contractes de la visita del Papa

L'exdirector de RTVV va assenyalar-los com els responsables de la contractació de Teconsa. L'empresa hauria pagat una comissió a la trama Gürtel per l'adjudicació

Efe
1 min

ValènciaDurant aquest matí el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que investiga l'adjudicació de contractes a la trama Gürtel durant la visita del Papa a València el 2006, està prenent declaració a dos extreballadors de Radiotelevisió Valenciana. Ambdós estan imputats en la causa per uns presumptes delictes de prevaricació i malversació.

Es tracta de l'excap del Departament Tècnic de RTVV, Luís Sabater, i de l'exdirector d'Antena de l'ens públic, Antonio de la Viuda. Segons el testimoni del també imputat exdirector de RTVV, Pedro García, ells dos serien els responsables directes de l'adjudicació de la sonorització de l'esdeveniment a l'empresa Teconsa.

També compareixerà, imputat per frau fiscal i falsedat, Carlos Ignacio Fragio Díaz, responsable de les empreses Apogee Telecomunicacions i Wild Electronics, a les quals Teconsa –una constructora sense experiència en el sector del so o la televisió– va encarregar finalment la realització dels treballs.

El passat dia 7, un familiar seu, Óscar Fragio, va admetre davant el jutge que va pagar una comissió de 88.000 euros al considerat "número dos" de la trama Gürtel, Pablo Crespo, per encarregar-se de la sonorització de l'esdeveniment.

Segons Ruz, a través de la subcontractació de serveis amb impacte Produccions, Apogee Telecomunicacions i Sirius Show Equipment, així com de les despeses comptabilitzades per l'execució del contracte i les factures emeses per WildElectronics, Castaño Corporate i Free Consulting –un total de 1.242 690 euros–, Teconsa podria haver deixat d'ingressar diverses quantitats a Hisenda.

stats