Especials 24/10/2011

Rajoy frena el discurs més dur del PP i demana no frivolitzar amb el comunicat d'ETA

El president del PP insisteix a la Cope que el final de la violència és una dada "positiva", però que no hi ha res a negociar i que no hi haurà concessions polítiques

Acn
1 min

BarcelonaEl president del PP, Mariano Rajoy, ha frenat el discurs més dur de l'ala dreta del seu partit i ha reiterat que el final de la violència d'ETA és "una gran notícia" que arriba "sense contrapartides".

En una entrevista a la Cope, ha demanat que "tothom estigui tranquil i ningú frivolitzi" i ha recordat que "no hi ha res a negociar" amb l'organització. "No hi ha ningú que no es pugui alegrar que una organització anunciï el cessament definitiu de la violència", ha sentenciat.

Ha reclamat que "no es faci la campanya a Bildu" perquè "seria trist que després de veure's obligats al cessament de la violència pugessin en vots".

El líder del PP ha refermat que no s'apartarà del full de ruta que marquen "la unitat, la llei i l'estat de dret" i ha insistit que no hi haurà concessions polítiques amb la banda.

Rajoy ha instat els jutges i fiscals a seguir vetllant pel compliment de les lleis, ja que encara no s'ha anunciat que la banda es dissoldrà. Ha dit que hauran d'actuar si la policia aporta proves de marques electorals d'ETA que impedeixin que concorrin a les eleccions.

stats