Jocs Olímpics
Especials 06/08/2012

La plaça de la Vila de Badalona s'omple per aclamar Mireia Belmonte

Un miler de persones han abarrotat la plaça de l'Ajuntament per aclamar la nedadora, que va aconseguir dues medalles a Londres

Efe
2 min
Homenatge a Mireia Belmonte a Badalona

BadalonaEls habituals crits de "Penya, Penya" dels aficionats del Fiatc Joventut en les celebracions dels títols del club de bàsquet a la plaça de la Vila de Badalona han estat substituïts aquest dilluns pels de "Mireia, Mireia", en honor a la doble medallista olímpica a Londres.

Un miler de persones han abarrotat la plaça de l'Ajuntament per aclamar Mireia Belmonte, la seva esportista més il·lustre, que ha tornat l'agraïment dedicant-los les medalles de plata aconseguides en els 200 papallona i en els 800 lliures en els Jocs Olímpics de Londres.

Vestida amb un elegant vestit curt en el qual combinava el blau marí amb el negre i les medalles a la mà, la nedadora de 21 anys s'ha emocionat davant l'aspecte que presentava la plaça i el pilar que els Micacos, el grup de castellers de Badalona, ha aixecat en honor seu.

Feia quatre anys –quan el Joventut va guanyar la Copa del Rei– que la plaça de la Vila de Badalona no s'omplia d'aficionats per celebrar un èxit esportiu.

Mireia Belmonte ha arribat puntual a l'Ajuntament de Badalona per assistir a la recepció que li havia preparat el consistori badaloní al Saló de Plens amb l'alcalde, Xavier García Albiol, al capdavant.

García Albiol ha anunciat que en el pròxim ple municipal proposarà que la piscina on Mireia Belmonte va començar la carrera com a nedadora als set anys porti el seu nom.

L'alcalde badaloní ha obsequiat la nedadora amb 12 quadres amb les portades dels diaris espanyols del passat 2 d'agost que mostraven la medalla aconseguida en els 200 papallona, així com amb una gran foto al costat de la medalla.

"Mireia Belmonte ha marcat un abans i un després en la natació espanyola en pujar dues vegades al podi. És un referent esportiu per a Badalona i per al país i un revulsiu per a una generació de nens que veuen en la natació un al·licient", ha manifestat l'alcalde de Badalona.

Malgrat que no era la primera vegada que Mireia era rebuda a l'Ajuntament de la seva ciutat després d'aconseguir un triomf internacional, la nedadora s'ha mostrat "molt emocionada" quan Xavier García Albiol li ha cedit la paraula.

"Estic vivint coses noves i molt emocionants i vull donar les gràcies als meus entrenadors i a la meva família per tot el suport que m'han donat", ha dit Belmonte en la breu intervenció que ha fet a la Sala de Plens, plena a vessar.

La medallista olímpica ha tingut un record especial per a Johnny, el seu primer entrenador al CN Badalona. "Sense tu no seria aquí ara mateix", ha reconegut Belmonte abans de quedar-se "sense paraules".

Johnny és Jonathan Gómez, el tècnic que la va descobrir quan tenia set anys i Mireia participava en un curset de natació a la Piscina Sistrells de Badalona.

A la Sala de Plens del consistori badaloní hi havia també el seu actual entrenador, el francès Fred Vergnoux, així com els seus pares, José i Francisca.

Posteriorment, Mireia Belmonte ha sortit al balcó de l'Ajuntament, on ha estat aclamada per tots els assistents que abarrotaven la plaça.

"Heu estat en els meus pensaments permanentment i tenia molta il·lusió d'estar aquí amb vosaltres. Això era un somni i espero tenir-ne més al llarg de la meva carrera", ha dit Belmonte abans de posar-se a saltar, a petició dels aficionats.

stats