Eurocopa 2012
Especials 12/06/2012

La República Txeca aprofita un gran inici per derrotar Grècia (1-2) i recuperar opcions de classificació

Un gol de Jiracek al minut 3 i un altre de Pilar al 5, han encarrilat una victòria que situa l'equip de Bilek amb tres punts, per darrere de Rússia. El gol de Gekas pels grecs no els ha permès remuntar i els deixa despenjats a la zona baixa del grup

El txec Pilar celebra el seu gol contra Grècia a l'Euro 2012 / AFP

BarcelonaAmb sis minuts n'ha tingut prou la República Txeca per encarrilar el seu partit contra Grècia, corresponent a la segona jornada de l'Eurocopa al grup A. Jiracek, després d'una centrada rasa de Plasil des de la línia de fons, i Pilar, aprofitant una errada en la sortida de la pilota dels grecs, han posat per davant els txecs poc després del xiulet inicial, la millor reacció possible després de la golejada encaixada davant Rússia. Ara, amb tres punts, els de Michal Bilek segueixen amb vida i es jugaran el pas a quarts de final amb Polònia en l'última jornada.

Els grecs han notat l'absència dels dos centrals habituals, el sancionat Papastathopoulos i el lesionat Avraam Papadopoulos, i s'han vist superats en tot moment pel joc alegre i dinàmic dels txecs.

Però bona part del joc txec s'ha acabat quan Rosicky, amb problemes físics, s'ha hagut de quedar a la banqueta després del descans. Els grecs han avançat metres, han frenat l'ofensiva del seu rival. De seguida han pogut retallar distàncies, gràcies a un greu error de Petr Cech en el blocatge, que ha aprofitat Gekas per marcar a porteria buida.

Als txecs els ha entrat la por al cos. Els grecs s'han estirat i han disposat d'algunes ocasions, sobretot aprofitant pilotes aèries, en què Samaras ha demostrat la seva perillositat. Però tot i això els de Bilek han aconseguit mantenir la distància en el marcador i assegurar-se els seus primers tres punts del torneig.

Fitxa Tècnica

Grècia: K. Chalkias (min. M. Sifakis); V. Torosidis, K. Papadopulos, K. Katsuranis, I. Cholevas; J. Fotakis (min.46 T.Gekas), J. Maniatis; J. Karagunis; D. Salpingidis, J. Samaras, K. Fortunis.

República Txeca: P.Cech; T. Gebre Selassie, T. Sivok, M. Kadlec, D. Limberský; P. Jirácek, T. Hübschman, J. Plasil, T. Rosický (min.46 D.Kolar)(min.90 F.Rajtoral), V. Pilar, M. Baros (min.64 T.Pekhart)

Gols: 0-1, m. 3: Jiracek. 0-2, m. 6: Pilar. 1-2, m.53: Gekas.

Àrbitre: Stephane Lannoy (francès). Ha tret targeta groga a Torosidis, Papadopulos, Salpingidis, Jiracek, Rosicky, Kolar.