Especials 26/06/2012

Reunió virtual de l'Eurogrup sobre el rescat i duel Cristiano-Iniesta: el dia que ens espera

La videoconferència dels ministres de Finances de l'Eurogrup per tractar el rescat a la banca espanyola i les semifinals Espanya-Portugal a l'Eurocopa centraran l'actualitat

Ara
2 min
Cristiano Ronaldo va fallar dos gols clars ahir contra Dinamarca en el segon partit de l'Eurocopa.

BarcelonaEl dia que ens espera en 8 previsions informatives. Aquest dimecres serà notícia:

1. Videoconferència sobre el rescat. Els ministres de Finances de l'eurozona negociaran aquest dimecres via videoconferència el rescat a la banca espanyola, que dilluns va demanar formalment el govern, i també el rescat de Xipre. Fonts comunitàries preveuen que la reunió comenci a primera hora del matí, entre les 8 i les 9 h, informa Efe.

2. Xifres d'intenció de vot. El Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat presenta aquest dimecres la segona onada del Baròmetre d'opinió del 2012, que inclou intenció de vot.

3. Declaren els testimonis del cas Urdangarin. Des de dimecres fins divendres, el jutge José Castro, que investiga el cas Urdangarin, prendrà declaració a una setantena de testimonis a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. A més, aquest dimecres al migdia declararà com a imputat l'empresari català Joaquim Boixareu.

4. Els detalls del copagament. Aquest dimecres es reuneixen els consellers de Salut de les comunitats autònomes amb la ministra del ram, Ana Mato, en el consell interterritorial on s'ha de debatre el copagament farmacèutic i s'ha d'acordar quins són els fàrmacs que deixen d'estar finançats per la sanitat pública.

5. Merkel i Hollande preparen la cimera. La cancellera alemanya, Angela Merkel, va a París per entrevistar-se amb el president francès, François Hollande, i preparar junts la cimera de caps d'estat i de govern de la UE que hi haurà dijous i divendres a Brussel·les. Merkel i Hollande volen acostar posicions i discutiran l'estratègia per defensar una taxa a les transaccions financeres. Hollande també té previst reunir-se amb el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi.

6. Duel Cristiano-Iniesta. Aquest dimecres (20.45 hores, Telecinco) es juga la primera semifinal de l'Eurocopa, un duel que enfrontarà la selecció portuguesa, que lidera Cristiano Ronaldo, amb l'espanyola que es mou al ritme d'Andrés Iniesta. El combinat guanyador disputarà aquest diumenge la final del torneig contra Alemanya o Itàlia.

7. 'Pelléas et Mélisande' al Liceu i Cine Low Cost. Isaki Lacuesta estrenarà i presentarà el curtmetratge 'Los pasos paralelos' a les jornades sobre cinema de baix pressupost Cine Low Cost a l'Arts Santa Mònica de Barcelona. A més, començaran al Liceu les sis úniques representacions de l'òpera 'Pelléas et Mélisande', de Debussy, amb direcció escènica de Robert Wilson.

8. Els imputats o condemnats poden cobrar per sortir a la televisió? El Congrés dels Diputats votarà la proposta de Coaclició Canària per evitar que persones imputades o condemnades per la justícia s'asseguin en programes de televisió i cobrin per explicar-hi les seves històries. A més, també comença a Barcelona Gamelab, un festival internacional de videojocs que obrirà les portes al gran públic demà passat, en la seva vuitena edició, i que ens farà estar molt atents a les novetats que presentarà.

stats