Especials 12/03/2012

Desestimada una denúncia per injúries contra Rita Barberá per dir que tots els funcionaris reben regals per Nadal

La sala civil i penal del TSJ valencià argumenta que les declaracions no es poden entendre's com a delictives segons el Codi penal

Acn
1 min

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha desestimat una denúncia interposada per un treballador de l'administració pública contra l'alcaldessa de València, Rita Barberá, per haver declarat que tots els polítics i funcionaris reben regals per Nadal. El denunciant manifestava que se sentia directament injuriat per les declaracions de l'alcaldessa però el TSJ considera que les manifestacions no són delictives, segons el Codi Penal.

Barberá va fer aquestes declaracions als mitjans en resposta a una de les escoltes del judici del 'cas dels vestits' en què un dels caps de la trama 'Gürtel', Álvaro Pérez, assegurava que li anava a regalar bosses de la marca Vuitton com feia cada any. Segons la resolució, facilitada aquest dilluns pel TSJ, l'expressió atribuïda a Barberá és de caràcter genèric i no revesteix caràcter d'injuriosa en els termes dels elements del tipus penal dels articles 205, 208 i 422 del codi penal. La sala no aprecia lesió de la dignitat de les persones, menyspreu de la seva fama o que s'atempti contra la seva estima.

Aquests són alguns dels arguments de la sala per desestimar de la denúncia per injúries i calumnies contra Rita Barberá. Segons la resolució, el denunciant no adquireix la condició de part i per tant no pot recórrer la decisió.

stats