Especials 08/06/2012

Rússia supera la República Txeca i suma la primera victòria de l'Euro 2012

La selecció russa, liderada per Dzagoev i Arshavin, s'ha imposat (4-1) a una República Txeca incapaç d'aturar els contracops rivals

Jordi Mestre
El txec Kadlec (esquerra) pugna per una pilota amb el rus Dzagoev

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Un quart d'hora de domini inicial no ha sigut suficient perquè la República Txeca s'endugués la victòria davant la selecció russa, que s'ha mostrat profunda i eficaç un cop superat el primer impuls txec. El conjunt de l'holandès Advocaat s'ha avançat en el marcador al minut 15, després d'una incursió de Zyrianov per la banda dreta: Kerzhakov ha enviat la seva centrada al pal d'un cop de cap i Dzagoev ha recollit el refús per convertir-lo en l'1-0. Només set minuts després, una passada màgica d'Arshavin ha partit la defensa rival i ha permès a Shirokov picar lleugerament la pilota, superant la sortida de Cech per anotar el segon gol rus. La debilitat de la banda esquerra de la defensa txeca, amb un Kadlec que s'ha prodigat en atac però ha descuidat l'apartat defensiu, ha sigut clau en la superioritat russa en el primer temps.

Havien transcorregut uns escassos sis minuts del segon temps quan una excel·lent passada en profunditat de l'exosasunista Plasil, aprofitant la mala col·locació de la línia defensiva russa, ha deixat Pilar sol davant Malafeev: el davanter txec ha superat amb un regat el porter rus i ha enviat la pilota al fons de la xarxa. La República Txeca, esperançada, s'ha bolcat en atac, arriscant-se a sofrir els perillosos contracops russos. Així han arribat la majoria d'ocasions del segon temps, amb una Rússia cínica i eficient, ben col·locada en defensa, que ha sabut esperar les seves ocasions. El gol de Dzagoev, al minut 79, i una canonada dins l'àrea de Pavlyuchenko, al 81, han tancat el partit.

Rússia es col·loca al primer lloc del Grup A i ja espera el seu pròxim rival, l'amfitriona Polònia. La República Txeca, en canvi, cau a l'última posició i haurà de treure un bon resultat davant Grècia, el seu pròxim rival, si vol mantenir l'esperança de passar a la fase següent.

Fitxa del partit:

Rússia: Malafeev; Zhirkov, Ignashevich, Beretzuski, Ayukov; Zyryanov, Denisov, Shirokov; Arshavin, Kerzhakov (Pavlyuchenko, 73') i Dzagoev (Kokorin, 84').

Rep. Txeca: Cech; Kadlec, Sivok, Hubnik, Gebre-Selassie; Jiracek (Petrzela, 55'), Plasil; Pilar, Rosicky, Rezek (Hübschmann, 45'); Baros (Lafata, 85').

Gols: 1-0 (15') Dzagoev, 2-0 (24') Shirokov, 2-1 (51') Pilar, 3-1 (78') Dzagoev, 4-1 (84') Pavlyuchenko.

Àrbitre: Howard Webb.