IEMEN
Especials 22/03/2011

Sàleh podria deixar el càrrec a finals d'aquest any

El president del Iemen diu que renunciarà al càrrec després de les eleccions “per garantir un traspàs institucional” perquè no vol romandre en el poder

Efe
1 min
El president del Iemen, Ali Abdul·lah Sàleh

Sanaa p { margin-bottom: 0.21cm; } El president del Iemen, Ali Abdal·lah Sàleh, ha anunciat que renunciarà al seu càrrec a finals d'aquest any, despres de les eleccions “per garantir un traspàs institucional”. El secretari de premsa de Sàleh, Ahmed al-Sufi, ha assegurat que el president no desitja romandre al poder, però tampoc vol abandonar-lo sense saber què pot passar. Tot i això, Sàleh ha advertit que qualsevol intent de cop d'Estat portarà el país a una guerra civil. “Els joves de la revolució són víctimes de forces polítiques antigues, que tenen l'objectiu d'arribar al poder”, ha assegurat el president.

Les revoltes al Iemen van començar el 27 de gener, i els enfrontaments entre els seguidors de Sàleh i els manifestants opositors ja han causat 45 morts i 270 ferits. L'ONU ha demanat una investigació independent sobre els disturbis i les morts a causa del conflicte. “Totes les violacions dels drets humans han de ser investigades per mecanismes imparcials”, ha assenyalat el portaveu Rupert Colville.

stats