LÍBIA, FRANÇA, ESTATS UNITS, REGNE UNIT, ALEMANYA
Especials 28/03/2011

Sarkozy, Obama, Cameron i Merkel analitzen la situació líbia per videoconferència

Els minsitres d'Exteriors de 40 països es reuniran a Londres per discutir com han de continuar les operacions militars de la coalició contra el règim de Gaddafi

Redacció
1 min
El president francès, Nicolas Sarkozy, preparat per a la videoconferència

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els líders de França, Alemanya, el Regne Unit i els Estats Units han preparat una videoconferència per analitzar la situació a Líbia. Nicolas Sarkozy, Angela Merkel, David Cameron i Barack Obama discutiran com han de continuar les operacions internacionals contra el líder libi Muammar al Gaddafi. A més, els ministres d'Exteriors de quaranta països es reuniran a Londres per elaborar una estratègia per intentar assegurar el final del règim libi.

En els contactes previs a la videoconferència, els quatre mandataris han coincidit que “Gaddafi ha de marxar ja” i han demanat als partidaris del coronel libi “que el deixin abans que sigui massa tard”. Sarkozy ha assegurat que “el règim libi ha perdut tota la legitimitat” i que la població líbia s'ha de mobilitzar contra Gaddafi per començar un procés de transició democràtica. Cameron creu que la transició la podria organitzar el Consell Nacional de Transició libi, un organisme que tant el Regne Unit com França reconeixen com a “pioner”.

stats