PRESIDENCIALS FRANCESES
Especials 30/04/2012

Sarkozy redueix distància amb Hollande a només una setmana de les eleccions

El candidat socialista segueix favorit amb el 53% de la intenció de vot, però el president retalla dos punts, segons un sondeig d'Ipsos

Efe
1 min

ParísEl candidat socialista François Hollande continua favorit a la presidència francesa amb el 53% d'intenció de vot, però la distància amb el president i aspirant a la reelecció, Nicolas Sarkozy, s'ha reduït dos punts, segons l'últim sondeig de l'institut Ipsos.

Aquest resultat, que dóna al candidat conservador el 47% dels vots, un punt més que fa una setmana, respondria sobretot a les previsions d'una mobilització "una mica més forta" de l'electorat del centrista François Bayrou i a l'abstenció d'una "petita part" dels votats de l'esquerra radical de Jean-Luc Mélenchon.

En uns dies decisions per a les presidencials, amb el debat televisat entre Hollande i Sarkozy, aquest dimecres com a plat fort, aquesta enquesta dóna el marge més ajustat entre els dos finalistes entre tots els sondejos realitzats per Ipsos des de l'octubre del 2011 sobre la segona volta.

Els autors de l'estudi descarten que l'ascens de l'encara cap d'Estat respongui a una millor acollida dels electors de la ultradretana Marine Le Pen, ja que el percentatge dels seus seguidors que votaria per Sarkozy en la ronda definitiva ha baixat del 60% al 54% des de l'última enquesta.

Segons Ipsos, Hollande compta amb el suport "majoritari" de bona part de les categories demogràfiques enquestades, a excepció del tradicional vot de la dreta, format pels majors de 60 anys, els jubilats, els artesans, comerciants i empresaris, que li donen suport en el 60% dels casos.

stats