Síria
Especials 28/02/2012

Sarkozy es retracta i nega que la periodista Edith Bouvier s'hagi escapat de Síria

Nicolas Sarkozy ha hagut d'empassar-se les seves paraules i negar que la periodista ferida a Homs hagi sigut evacuada al Líban. Hores abans, el president gal havia confirmat que el "malson" de la reportera s'havia acabat

Efe
1 min
Captura d'una gravació de vídeo en què la periodista ferida Edith Bouvier parlava des de Homs. / COMITÈ SIRIÀ DE COORDINACIÓ LOCAL / EFE

El CaireEl president francès ha reconegut aquest dimarts que no s'ha confirmat que la periodista francesa Edith Bouvier, ferida a la ciutat siriana de Homs, es trobi sana i estàlvia al Líban, malgrat haver afirmat a primera hora de la tarda que estava "molt content" perquè el "malson" de la reportera s'havia acabat.

"No està confirmat que hagi arribat al Líban. Les comunicacions amb Homs són molt difícils", ha indicat en declaracions recollides per la cadena privada BFMTV, la mateixa que hores abans havia donat a entendre que Edith Bouvier s'havia escapat de Síria. "Les informacions són extremadament complexes. No s'ha confirmat que es trobi segura", ha afirmat el president i candidat a la reelecció, que ha afegit que cal "assegurar-se de no ser manipulat".

Poc abans, havia declarat que les negociacions per fer possible la sortida de Bouvier "no havien sigut fàcils", i havia mostrat la seva alegria per la seva evacuació.

D'altra banda, el fotògraf britànic del 'The Sunday Times' Paul Conroy es troba al Líban després d'haver pogut sortir de Síria, informació que ha confirmat al matí el ministeri d'Exteriors del Regne Unit.

Bouvier i Conroy van ser ferits en el mateix atac –contra el centre de premsa improvisat en què treballaven a Baba Amr– en què van morir els dos periodistes occidentals Marie Colvin i Remi Ochlik.

L'operació que ha permès la sortida de Conroy, que hauria durat 26 hores i en la qual haurien mort tres persones dimarts i deu dilluns, incloïa també, segons 'The Times', el periodista espanyol del rotatiu 'El Mundo' Javier Espinosa i el fotògraf francès William Daniels. No es coneix el parador d'aquests dos periodistes.

stats