Natació
Especials 30/07/2012

Ye Shiwen bat el rècord olímpic dels 200 estils i Mireia Belmonte es queda fora de la final

La xinesa ha guanyat la seva sèrie amb autoritat i ha aturat el cronòmetre en 2:08.39, sis mil·lèsimes més ràpid que l'anterior registre. La badalonina, cinquena de la seva semifinal, es queda amb el desè temps global i no pot entrar a la final

N. Arroyo
1 min
La xinesa Shiwen Ye en els 200 estils

BarcelonaYe Shiwen ha tornat a demostrar que serà un dels noms estrella de la competició de natació a Londres 2012. Sense despentinar-se i amb una autoritat incontestable, la nedadora xinesa ha guanyat la seva semifinal dels 200 estils i ha batut el rècord olímpic per sis centèsimes, establint-lo, ara, en 2:08.39. Serà la gran estrella de la final, que se celebrarà dimarts a les 21.43 h a l'Aquatics Centre de Londres.

No hi serà Mireia Belmonte, que n'ha quedat fora després de ser cinquena en la seva sèrie i desena en el global. El seu temps, aturat en 2:11.54, no li permetrà disputar la medalla en la prova de dimarts.

La nedadora xinesa, autèntica revelació d'aquests Jocs fins ara, ja va batre el rècord del món dissabte a la prova dels 400 estils. La seva exhibició de força aquell dia va ser especialment espectacular en els últims 100 lliures, on aquest dilluns ha semblat afluixar la màquina per reservar-se forces per a la final de dimarts. El seu últim 50 de crol en 30.59 (quan en els 400 havia nedat els dos parcials en 29.75 i 28.93) evidencia que no ha premut l'accelerador i s'ha limitat a gestionar l'avantatge que tenia sobre les seves perseguidores, que han entrat a més d'un segon i mig.

stats