Especials 07/12/2011

Al-Assad nega haver ordenat reprimir els manifestants a Síria

“No matem la nostra gent... Cap govern al món ho fa, a no ser que estigui liderat per un boig”. És el que ha declarat el dictador en una entrevista amb la cadena de televisió nord-americana ABC

Reuters
1 min

WashingtonEl president de Síria, Baixar Al-Assad, ha negat tota responsabilitat en haver ordenat a les forces de seguretat del país reprimir els manifestants que des de març protesten al carrer contra el seu govern. En una entrevista a la cadena nord-americana ABC, publicada aquest dimecres, el dictador ha negat que el seu govern matí civils i que la majoria de morts durant la revolta són les seves tropes i fidels.

“No matem la nostra gent... Cap govern al món ho fa, a no ser que estigui liderat per un boig”, ha assegurat Al-Assad a la cadena nord-americana. “La majoria dels morts són partidaris del govern, no viceversa”, ha continuat el president sirià. Segons ell, des que va començar la revolta han mort 1.100 soldats i policies. Per la seva banda, l'oposició denuncia que des de març ham mort més de 4.000 civils a Síria per la repressió del règim.

La cadena ABC ha penjat al seu web algunes de les declaracions de l'entrevista i està previst que vagi penjat la resta de contingut al llarg del dia. La revolta interna contra el règim d'Al-Assad dura des de fa nou mesos. La intransigència del govern a cessar amb la violència està portant el país cap a una guerra civil.

stats