Primavera Àrab
Especials 27/12/2011

Grans manifestacions a Homs davant dels observadors de la Lliga Àrab

Els membres de la missió internacional s'han reunit amb el governador de la ciutat. Asseguren que "totes les parts han estat receptives"

Agències
1 min

BeirutDesenes de milers de persones han sortit als carrers de Homs per denunciar la repressió, el dia que els observadors de la Lliga Àrab han arribat a la ciutat siriana, bastió de la revolta contra el règim de Baixar al Assad. El cap de la missió, el general sudanès Mustafà Dabi, ha dit a reuters que la jornada "ha estat molt bona i totes les parts han estat receptives". L'Observatori Sirià pels Drets Humans, amb seu a Londres, informa, segons el testimoni d'activistes opositors a Homs, que almenys 11 tancs han abandonat un districte de la ciutat que van atacar aquest dilluns i que altres tancs han estat amagats.

Almenys 5.000 persones han mort a Síria des que va començar la revolta, segons xifres de Nacions Unides. Els observadors han començat la visita amb una reunió amb el governador d'Homs, segons ha informat la televisió siriana Dunia.

Segons els activistes opositors, almenys 34 persones van morir aquest dilluns a Homs quan els tancs van disparar contra un bloc d'apartaments. Els opositors també han denunciat que les forces d'Al-Assad han atacat recentment diversos districtes de la tercera ciutat més gran del país. Aquestes informacions no han pogut ser verificades per periodistes o organitzacions internacionals a causa de les restriccions imposades per les autoritats sirianes.

stats