SÍRIA
Especials 21/02/2012

Els EUA insinuen la possibilitat d'armar l'oposició siriana

La portaveu del departament d'Estat diu que "consideren altres opcions" per frenar la violència a part de la via política

Ara
1 min

BarcelonaEl Departament d'Estat dels Estats Units no ha descartat aquest dimarts armar l'oposició siriana si el règim no cedeix. La portaveu, Victoria Nuland, va primer assegurar que no consideraven que "tingués cap sentit contribuir a augmentar la militarització a Síria", però després va matisar que "si no aconseguir que Al-Assad cedeixi amb la pressió política que estem fent, haurem de considerar mesures addicionals.

Suport a un alto el foc humanitari

A més a més, els Estats Units van donar ahir suport a la petició del Comitè Internacional de la Creu Roja d'un alto el foc humanitari d'almenys dues hores al dia que permeti l'evacuació dels ferits i fer arribar aliments i subministrament mèdic a la ciutat.

L'exèrcit sirià intensifica l'ofensiva

Almenys 45 persones han mort aquest dimarts a la ciutat siriana de Homs, en l'ofensiva que des de fa dues setmanes protagonitza l'exèrcit sirià contra els barris rebels. L'oposició va alertar de la concentració de tropes als voltants de zones com Baba Amr, i del perill d'un assalt imminent per terra.

stats