Síria
Especials 18/08/2011

Occident exigeix ara a Al-Assad que dimiteixi

Merkel, Sarkozy i Cameron subscriuen les paraules d'Obama i li diuen al president sirià que ha arribat el moment d'una "transició democràtica" al país sense ell. Els Estats Units augmenten les sancions i prohibeixen qualsevol exportació a Síria

Redacció
1 min
El president sirià, Baixar al-Assad / EFE

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha pujat de nou el to contra el president sirià Baixar al-Assad i li ha enviat un missatge clar: ha de plegar. Fins ara havia enviat declaracions orientatives però no d'aquest calibre.

"El futur de Síria l'ha de decidir la seva gent, però el president Baixar al-Assad va a la seva –ha dit Obama en un comunicat–. Les seves crides al diàleg i a les reformes han quedat aclaparades per les seves tortures, empresonaments i repressió al seu propi poble. Per als sirians, ha arribat el moment perquè el president Al-Assad dimiteixi".

La UE se suma a la iniciativa

Tan bon punt Obama ha enviat la seva missiva, França, Alemanya i el Regne Unit s'hi han unit. En un comunicat conjunt, Nicolas Sarkozy, Angela Merkel i David Cameron, subscriuen les paraules del president nord-americà i exigeixen a Al-Assad que marxi.

"Els nostres tres països consideren que el president Al-Assad, que recolza una repressió militar brutal contra la seva gent i és responsable de la situació, ha perdut tota legitimitat i que no pot liderar per més temps el país. Li demanem que afronti la realitat, el complet rebuig dels sirians al règim", han dit en un comunicat conjunt.

Noves sancions dels EUA

D'altra banda, la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha anunciat noves sancions per al règim. Els Estats Units tancarà l'aixeta, així com també ha anunciat que ha arribat el moment "d'una transició democràtica a Síria".

La Casa Blanca ha prohibit a tots els nord-americans el comerç amb Síria. No acceptarà cap mena d'exportacions o reexportacions, amb l'objectiu d'aïllar el règim.

stats