Publicitat
Publicitat

Síria

Síria accepta el pla de pau proposat per l'enviat de l'ONU i la Lliga Àrab, Kofi Annan

Síria ha acceptat un pla de pacificació de sis punts proposat per l'emissari de l'ONU i de la Lliga Àrab, Kofi Annan, que ho ha valorat "com un primer pas".

Segons ha comunicat Kofi Annan, que és a Pequín per exposar aquest pla al govern xinès, aquest gest podria servir per "posar fi a la violència i el vessament de sang, proporcionar ajuda als que pateixen, i crear un entorn propici per a un diàleg polític de complir amb les aspiracions legítimes del poble sirià".

Tot i l'acceptació per part de les autoritats de Damasc del pla, Annan es mostra prudent i assegura que la clau serà veure si l'aplicació d'aquest full de ruta serveix realment per acabar amb el bany de sang que actualment es viu al país.

El pla fa una crida per acabar amb la violència a través d'un alto el foc supervisat per les Nacions Unides que obri la porta a l' accés sense restriccions per donar assistència humanitària als sirians afectats pel conflicte , l'alliberament dels detinguts en les protestes i l'inici d'un procés inclusiu liderat pels sirians que condueixi a un sistema polític multipartidista .

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT