SÍRIA
Especials 28/12/2011

El règim sirià assegura que ha alliberat 755 detinguts sense delictes de sang

L'alliberament dels represaliats per la revolta és un dels passos que exigeix la Lliga Àrab a Al-Assad. La missió d'observadors àrabs confirma abusos a Homs però no en cita els responsables

Efe
1 min
Observadors de la Lliga Àrab dimarts a Homs, amb un tanc sirià de teló de fons. YOUTUBE

El CaireEl règim de Damasc ha alliberat aquest dimecres 755 detinguts sense delictes de sang que estaven arrestats per participar "en els últims successos", segons ha informat la televisió siriana en una nota urgent.

La mesura coincideix amb la presència d'una delegació d'observadors de la Lliga Àrab a Síria, que dimarts va iniciar les seves tasques a la localitat central d'Homs, un dels bastions de l'oposició.

L'alliberament dels detinguts durant les protestes és un dels punts de la iniciativa de la Lliga Àrab per donar una solució a la crisi a Síria, que estipula també la fi de la violència i del replegament de tropes als carrers, entre d'altres.

Els observadors àrabs visiten el país per comprovar sobre el terreny si les autoritats compleixen amb els punts d'aquest pla.

Segons l'agència de notícies oficial de Síria, Sana, els experts àrabs van visitar dimarts els barris de Bab Amro, Karam al-Zeitun i Wadi al-Dahab, a Homs, a més a més d'entrevistar-se amb el governador de la província amb el mateix nom, Gasan Abdelal.

Violació dels drets humans a Homs

L'agència va afegir que un grup d'observadors continua a Homs, mentre que la resta és a Damasc. Una font de la Lliga Àrab ha afirmat que els observadors han confirmat que existeixen violacions dels drets humans a Homs, però que no han pogut determinar si la font de violència era de les autoritats o bé de grups terroristes.

Des que van començar les protestes a mitjans del març passat, més de 5.000 persones han mort per la repressió del règim sirià, que acusa a grups terroristes armats d'estar al darrere de les revoltes populars.

stats