SÍRIA
Especials 02/11/2011

Damasc aprova el pla de la Lliga Àrab per acabar amb l'espiral de protestes i repressió a Síria

Els països àrabs celebren la notícia en un comunicat. El full de ruta especifica un seguit de mesures per acabar amb l'augment exponencial de morts

Reuters
1 min

El CaireLa Lliga Àrab ha assegurat aquest dimecres que el govern sirià ha aprovat el pla àrab per dialogar amb l'oposició i el conjunt de passos per acabar amb l'espiral de violència sagnant de set mesos de protestes, segons un comunicat de la Lliga fet públic durant una trobada ministerial al Caire.

"La Lliga Àrab celebra l'acord amb el govern sirià per impulsar el pla", ha dit el comunicat, tot afegint que "emfatitzava la necessitat de la implementació immediata, completa i exacta de tots els articles del pla".

"El comitè àrab és fa responsable de fer públics informes periòdics de l'estat de la situació", ha afegit la Lliga Àrab.

Unes promeses amb poques garanties

Durant els darrers set mesos de revoltes a Síria, Damasc ha acceptat més d'una vegada la mediació de la Lliga Àrab per posar ordre al país, però la iniciativa ha anat acompanyada, normalment, d'informes de morts en la repressió de les forces de seguretat.

stats