GUERRA A SÍRIA
Especials 28/05/2013

Rússia enviarà armes a Síria "per dissuadir una intervenció estrangera"

Moscou respon així a la decisió dels Vint-i-set d'aixecar l'embargament d'armes per beneficiar els rebels. Per això enviarà míssils antiaeris, que seran una "garantia d'estabilitat"

Agències
1 min
Un tanc del règim sirià lluitant contra els rebels a la província de Homs. AFP

MoscouMoscou ha trigat poques hores a respondre a la decisió de Brussel·les d'aixecar l'embargament d'armes a Síria per ajudar a armar els rebels. El govern rus ha anunciat que enviarà míssils antiaeris S-300 a Síria per "dissuadir una intervenció estrangera" al país.

El viceministre d'Exteriors, Sergei Ryabjov, ha dit que els míssils eren un "factor estabilitzador" que podria dissuadir "alguns impulsius" d'entrar en conflicte.

Segons Moscou, la decisió de la UE complica les perspectives de cara a la Conferència de Pau Ginebra, que està previst que se celebri al juny i que hi participi tant una delegació del règim d'Al-Assad com una de l'oposició. Justament Rússia i els Estats Units han liderat l'organització d'aquesta reunió.

Segons Ryabjov, el contracte de míssils antiaeris S-300 es va firmar fa anys, i ara n'està previst l'enviament. "Considerem aquest subministrament un factor estabilitzador i creiem que aquests passos dissuadiran alguns terroristes de considerar escenaris que portin el conflicte a una escala internacional amb la implicació de forces estrangers", ha dit el viceministre als periodistes, segons informa la cadena britànica BBC.

stats