Publicitat
Publicitat

Almenys 95 morts per l'atac del règim sirià contra els manifestants

El govern del president Baixar al-Assad tem que durant el ramadà s'organitzin protestes massives després de la pregària.

Almenys 95 persones han mort i desenes han resultat ferides per l'atac del règim sirià de Baixar al-Assad contra els manifestants que protestaven a les ciutats de Hama, Deir ez-Zor i Herak, segons han informat diferents onegés. Només a Hama, “l'exèrcit i les forces de seguretat han llançat un atac contra Hama (epicentre de la revolta) i han obert foc contra els civils, causant 95 morts”, ha dit a l'agència AFP Ammar Qourabi, president de l'Organització nacional dels drets de l'Home, afirmant que disponia ja d'una llista de 62 de les víctimes mortals. Si es té en compte la repressió del règim a altres ciutats, el número de víctimes podria augmentar fins a més de 100.

Els atacs es produeixen la vigília del començament del ramadà, el mes sagrat musulmà. El règim del president Baixar al-Assad tem que la població aprofiti les pregàries del mes sagrat per organitzar manifestacions de protesta massives.

L'operació militar a Hama ha començat a l'albada, quan els tancs de l'exèrcit han irromput a la ciutat enmig d'un fort tiroteig. El 1982, Hama ja va ser testimoni d'una massacre perpetrada pel règim de Hafiz al-Assad, pare del president actual, per aixafar un aixecament islamista que va causar entre deu mil i quaranta mil morts. Pel que fa a la ciutat de Deir ez-Zor, la xarxa Flash indica que cinc persones han mort pels trets de les forces de l'ordre en les últimes hores. Els tancs han envoltat la mesquita de Tuba en aquesta ciutat, que la població fa servir com a hospital de campanya, i prohibeixen l'entrada i sortida del temple. A més, la xifra de víctimes puja a sis a Herak, a la província meridional de Daraa, on s'ha convocat una protesta massiva que les forces de l'ordre han intentat dispersar amb trets. També a la província de Rif Damasc, l'exèrcit s'ha desplegat en diverses localitats per executar una àmplia campanya d'arrestos en què han detingut un centenar de persones.

Des de mitjans de març, Síria és l'escenari de revoltes populars contra el règim, que s'han cobrat la vida de 1.554 civils i de 369 soldats i efectius de les forces de seguretat, segons l'Observatori Sirià per als Drets Humans.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT