Especials 30/08/2011

La repressió del règim sirià marca el final del Ramadà

Almenys 7 persones han mort aquest dimarts a mans de les forces d'Al-Assad coincidint amb les protestes convocades amb motiu de la festivitat d'Aid ek Fitr

Redacció
1 min

BarcelonaEl final del Ramadà ha estat marcat un cop més per la repressió del règim de Baixir al-Assad contra el poble sirià. Almenys 7 persones han mort aquest dimarts a mans de les forces d'Al-Assad coincidint amb les protestes convocades amb motiu de la festivitat d'Aid ek Fitr, que marcat el final del mes de dejuni dels musulmans.

En les últimes 24 hores, segons els recomptes dels opositors Comitès de Coordinació Local, el número de víctimes mortals a tot el país s'eleva a 17, malgrat que les xifres no s'han pogut verificat arran del bloqueig que imposa el règim als mitjans de comunicació internacionals.

Milers de persones han sortit de matinada als carrers de Síria per manifestar-se a algunes de les ciutats més importants del país i exigir la dimissió d'Al-Assad. Mentre les protestes no cessen, la repressió del règim s'endureix i l'oposició denuncia l'ús de metralladores per part de les forces d'Al-Assad en ciutats com Harrah o a la província d'Homs.

Des que va començar la revolta popular contra el règim, a mitjans del mes de març, han mort gairebé 2.000 civils, segons l'opositor Observatori Sirià per als Drets Humans.

stats