Publicitat
Publicitat

ETHEL BONET

L'ARA ENTRA A SÍRIA

Síria: empenyorar-se per comprar armes

La periodista Ethel Bonet ha aconseguit infiltrar-se clandestinament a Síria. Continuem la sèrie amb les seves cròniques des de la Síria rebel

La penúltima ciutat rebel de la província d’Idlib espera amb desassossec el proper atac de les forces de Baixar al Assad. No són tambors de guerra que s’escolten a la llunyania, sinó el sotragueig de les cadenes dels blindats que s’aproximen a Sermin, una localitat de 22.000 habitants.

El tinent Bilal Habir, cap de la unitat de l’Exèrcit Sirià Lliure (ESL) del nord de la província d’Idlib, assegura que hi ha “quaranta tancs” a dos quilòmetres a l’est d’aquesta localitat, i “setanta” a només “quatre quilòmetres” de la veïna Binnix, de 30.000 habitants. Per un temps, els soldats de l’ESL han pres com a caserna una escola pública  tancada des del principi de la revolta. Algunes de les seves aules les han convertit en barracons on dormen els reclutes. El que sembla el despatx del director de l’escola és ara l’oficina del tinent Habir. En una altra habitació dos militars s’encarreguen de registrar als nous reclutes que reben una “acreditació” de l’Exèrcit Lliure.

Podeu llegir el reportatge a l' Ara Premium.

Demà, crònica des de Mastume, a prop d'una base de l'exèrcit sirià.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT