SÍRIA
Especials 11/01/2012

Un periodista francès mor per l'explosió d'un obús a la ciutat siriana d'Homs

L'atac ha ferit un grup de periodistes estrangers que visitaven aquesta ciutat revoltada amb el permís del règim, segons un fotògraf de l'agència France Presse. L'Observatori Sirià de Drets Humans informa de la mort de vuit civils més

Agències
1 min

BarcelonaUn periodista francès ha mort aquest dimecres mentre feia un reportatge a la ciutat d'Homs, al centre de Síria, segons ha indicat un fotògraf de l'agència France Presse que es trobava al lloc dels fets. Es tracta del veterà reporter de France 2 Gilles Jacquier, corresponsal a Jerusalem.

Segons aquest fotògraf, un obús ha explotat al damunt d'un grup indeterminat de periodistes que estaven entrevistant sirians a la població. Entre ells, hi ha un periodista belga que està ferit en un ull, ha precisat el fotògraf.

Seria el primer periodista estranger mort a Síria des de l'esclat de la revolta contra el règim, fa deu mesos. El ministeri de la Informació sirià ha indicat que tenia constància d'un incident amb un grup de periodistes estrangers a Homs, però que no en tenia més detalls.

Un periodista de The Guardian

El portal digital del diari The GuardianThe Guardian es fa ressò de l'atac. El seu reporter Ian Black viatjava en el grup organitzat de periodistes a Homs quan ha sentit la notícia. Escriu al rotatiu que Gilles Jacquier i el periodista belga s'havien separat del grup per filmar una manifestació espontània de sirians en contra del règim quan els hauria caigut una "granada".

Un viatge autoritzat pel règim

Homs és un dels epicentres de la insurrecció contra el règim de Baixar al-Assad a Síria. Segons les fonts, el grup de periodistes era a Homs en un viatge autoritzat pel règim sirià, que des de l'esclat de la revolta limita els desplaçaments dels mitjans estrangers a Síria.

stats