Síria
Especials 23/02/2012

La periodista francesa ferida a Síria demana l'evacuació immediata

Edith Bouvier implora en un vídeo a YouTube que la rescatin de Homs. Almenys 46 morts en els bombardejos d'aquest dijous

Ara
2 min

BarcelonaLa periodista francesa Edith Bouvier, que va ser ferida dimecres en un atac a Homs, ha demanat "tan aviat com sigui possible" l'alto el foc i una ambulància per ser evacuada al Líban en un vídeo difós a YouTube.

"Hola, sóc Edith Bouvier, periodista francesa en missió a Síria. Estem a dijous 23 de febrer, són gairebé les 15.00 h. Vam resultar ferits en un atac ahir, en què els periodistes Marie Colvin i Remi Ochlik van ser assassinats", així comença el vídeo en què la periodista demana immediatament l'evacuació per ser assistida. "Aquí els metges ens han tractat molt bé, però no poden practicar-nos cirurgia", ha explicat Bouvier, que té la cama trencada per una doble fractura al fèmur.

En el vídeo, Bouvier apareix estirada en un llit i amb un posat més aviat serè. Al seu costat hi ha William Daniels, el fotògraf que també va resultar ferit aquest dimecres, a més d'un metge i un traductor.

La periodista del diari 'Le Figaro' diu que espera que les autoritats franceses l'ajudin al més aviat possible, "perquè la situació és difícil, no hi ha electricitat, ni gaire menjar i les bombes continuen caient". Durant els 6 minuts i mig que dura el vídeo es poden sentir explosions almenys dues vegades.

D'altra banda, Daniels explica que és molt difícil i perillós comunicar-se amb l'exterior i que han fet el vídeo per poder mostrar a tothom la situació en què es troben.

La nord-americana Marie Colvin, periodista del 'Sunday Times', i el francès Remi Ochlik, fotògraf de l'agència de premsa IP3, van morir aquest dimecres en els bombardejos a una casa convertida en un centre de premsa. Va ser en aquest atac que la periodista Edith Bouvier i el fotògraf William Daniels van resultar ferits.

La violència continua a Síria

La tensió a Síria és cada vegada més gran i cada dia s'afegeixen més persones a la llista de víctimes per la violència al país. Almenys 46 persones han mort aquest dijous en diferents atacs de les forces del règim de Baixar al-Assad.

Els Comitès de Coordinació Local (CCL) han informat que l'ofensiva més sagnant ha tingut lloc a la província de Hama, on han mort deu persones, entre elles 13 membres de la mateixa família.

A més, aquest dimecres s'han trobat 17 cadàvers a una presó a prop de la ciutat frontera amb Turquia d'Idleb. L'oposició ha apuntat que els cossos encara no s'han pogut identificar però els veïns de la zona consideren que la majoria són soldats desertors.

stats