Síria

L'ONU exigeix a Síria complir immediatament el pla de pau de Kofi Annan

Baixar al-Assad haurà de posar en marxa el compromís amb la comunitat internacional "no més tard del 10 d'abril". Mentrestant, han mort 27 persones en diverses localitats del país

El Consell de Seguretat de l'ONU ha exigit aquest dijous a Síria el compliment "amb urgència i visibilitat" del seu compromís de posar en marxa el pla de pau de l'enviat especial de l'organisme i la Lliga Àrab, Kofi Annan.

La comunitat internacional ha instat Damasc a complir, tal com va prometre Baixar al-Assad diumenge, els sis punts del pla de pau d'Annan "no més tard del 10 d'abril". A més, el Consell ha insistit en la necessitat d'un "mecanisme de supervisió efectiu i creïble a Síria que vigili el compliment del cessament de la violència armada en totes les seves formes, així com els aspectes rellevants del pla d'Annan".

L'ONU ha reiterat la seva crida a les autoritats sirianes per permetre de forma immediata l'accés de personal humanitari perquè assisteixi la població més necessitada. A més, ha afegit que, perquè això sigui possible, "és necessària la implantació d'una pausa diària de violència durant dues hores".

A Síria han mort aquest dijous 27 persones, entre elles tres menors, segons han indicat els membres de l'oposició. Mentrestant, el govern ha assegurat que ha començat a retirar les seves tropes de Daraa (sur), Idleb (nort) i Zabadani, als afores de Damasc.

El + vist

El + comentat