SÍRIA
Especials 06/02/2012

Els Estats Units tanquen la seva ambaixada a Damasc

Washington argumenta que evacua tots els diplomàtics i el personal per motius de seguretat. El ministre d'Exteriors britànic, William Hague, demana informes de la repressió al seu ambaixador a Damasc

Agències
2 min
L'ambaixada dels Estats Units a Damasc. REUTERS

WashingtonEls Estats Units han anunciat aquest dilluns que tancaven la seva ambaixada a Síria. Washington ha argumentat que l'empitjorament de la seguretat al país els duia a prendre aquesta decisió, a més de la necessitat d'isolar el país després de l'escalada repressiva per part del règim els últims dies.

El departament d'Estat ha dit en un comunicat que l'ambaixada havia suspès les seves operacions al país i que l'ambaixador nord-americà a Síria, Robert Ford, i tot el personal de l'ambaixada havien abandonat el país.

El Regne Unit se suma a la iniciativa

Londres ha seguit l'exemple de la Casa Blanca, però no d'una forma tan clara. De moment el ministre d'Exteriors britànic, William Hague, ha demanat a l'ambaixador a Damasc que viatgi a Londres per explicar la situació del país. Ha demanat el mateix a l'ambaixador sirià al Regne Unit. La seu diplomàtica de Damasc a la capital britànica ha sigut escenari de diverses manifestacions d'opositors al règim d'Al-Assad des de l'atac a Homs el cap de setmana.

Hague ha manifestat que el veto de la Xina i Rússia era una "traïció".

La UE discuteix sancions més àmplies

La Unió Europea no planeja, per ara, tancar la seva oficina de representació, segons fonts comunitàries. El que sí que es plantegen els Vint-i-set és ampliar l'espectre de les seves sancions sobre el règim sirià. La UE estudiarà, entre ara i la propera reunió de ministres d'Exteriors a finals de mes, fórmules per endurir les sancions, que es podrien introduir sobre nous sectors econòmics que puguin limitar la capacitat de les autoritats per mantenir la repressió de les protestes.

La UE té ja en vigor sancions sobre els sectors energètic, financer, bancari i comercial en coordinació amb els EUA, a més de les que afecten un centenar d'individus i desenes d'entitats vinculats al règim.

stats