SÍRIA
Especials 07/08/2011

Els tancs del règim sirià ataquen la ciutat oriental de Deir ez-Zor

Almenys han mort 20 persones des que les tropes han començat a bombardejar aquesta localitat, la ciutat més gran a l'est del país i escenari de protestes freqüents, segons asseguren els activistes

Redacció
1 min

BarcelonaUn gran grup d'efectius de l'exèrcit sirià han entrat aquesta matinada a la ciutat de Deir ez-Zor, la més gran a l'est del país i escenari freqüent de protestes contra el règim, segons asseguren els activistes. Els testimonis expliquen que una llarga filera de tancs i vehicles armats han entrat a la ciutat. Almenys hi han mort 20 persones, i quatre més a la província de Hama.

L'ofensiva ha començat poques hores després que el ministre d'Exteriors sirià ha anunciat eleccions legislatives "netes i justes" abans de final d'any, i que el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha demanat la fi de la repressió amb violència de les protestes.

El president sirià, Baixar al-Assad, ha respost avui a les condemnes internacionals a l'agència oficial de notícies SANA. Al-Assad ha afirmat que l'Estat té "l'obligació" d'exigir que "es compleixi la llei" a tots aquells que "terroritzen la població".

stats